Fietsen

Ontdek de mooiste routes door water, riet, heide en bossen! Of u nou gelijk bij ons hotel op de fiets stapt of uw fietsendrager gebruikt om met uw auto even verderop aan uw route te beginnen; op het knooppunt van de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland vindt u rond Hotel Zwartewater altijd de fietstocht die qua afstand en omgeving bij u past. Hierbij alvast drie routes die u niet mág missen.

1. Vecht- en Reestdal-route
De rivieren De Vecht en De Reest meanderen als een levensader door het Vecht- en Reestdal en zorgen voor een landschap waar natuur, toerisme en geschiedenis met elkaar verweven zijn. Het ene moment fietst u door stuifduinen, waterplassen en vijvertuinen, het andere moment door eeuwenoude bossen met historische kastelen en uitgestrekte hooilanden met karakteristieke boerderijen.

Ontdek deze route

2. Hanzesteden- route
De route van dit Hanzerondje neemt u mee langs het afwisselende rivierenlandschap in de IJsseldelta tussen de twee historische Hanzesteden Kampen en Hasselt. Al fietsend worden u prachtige vergezichten in het polderlandschap gegund en een kijkje in de oude binnensteden van Kampen en Hasselt.

Ontdek deze route

3. Weerribben-Wieden route
Nationaal Park Weerribben-Wieden werd in 2004 uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland. Het is een oase van rust en ruimte, ontstaan door de turfstekers van toen, met veel plassen en sloten, moerasbossen, bijzonder trilveen en uitgestrekte hooilanden. U fietst langs het water over talloze kleine bruggetjes, zult onderweg menig vogel spotten en rietsnijders hun ambachtelijke vakwerk zien uitvoeren. Bekijk de film over Giethoorn en Weerribben-Wieden

Ontdek deze route

Veel meer fietskeuze!
Naast deze drie fietsroutes kent de omgeving rond de Kop van Overijssel nog veel meer fietsmogelijkheden natuurlijk! Over heide, langs hunebedden of door tulpenvelden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, want we hebben meerdere routes met knooppunten voor u samengesteld.

Fiets huren:
Ook voor het huren van fietsen en e-bikes kunt u bij ons terecht. De fietsen zijn per dag te huren, maar ook een heel weekend, midweekje of week.

  DAG 2 DAGEN 3 DAGEN 4 DAGEN
Kinderfiets 9-11 jr  € 7,00 € 12,50 € 18,00 € 23,50
Fiets 7 versnellingen € 10,00 € 19,00 € 28,00 € 36,00
E-bike € 25,00 € 45,00 € 65,00 € 80,00

 

Bronvermelding beelden/foto's;
- Marketing Oost
- Eigen beelden Hotel Zwartewater
- Happen en Trappen