Geschiedenis

Eten en logeren met het uitzicht over het Zwarte Water. Dat moet fantastisch zijn, dachten Pouwel en Elisabeth Frank. Ondernemend als ze waren, besloten ze de sprong te wagen en openden in 1970 middenin het pittoreske havenstadje Zwartsluis aan de rand van het Zwarte Water een Motel-Restaurant. Dat was zo nieuw en vooruitstrevend dat hun zaak werd geopend door niemand minder dan J.G. Buijnink, de toenmalige burgemeester van Zwartsluis.

Koninklijk bezoek
De prachtige ligging, de uitstekende bediening en de smakelijke menukaart zorgde ervoor dat het hotel al snel een succes werd. Na een totale metamorfose opende het Zwartewater in 1981 opnieuw haar deuren en bood vanaf dat moment nog meer luxe en comfort. Dit drong zelfs door tot in het koninklijk paleis Noordeinde. Dus toen Koningin Beatrix en Prins Claus in het voorjaar van 1981 een bezoek brachten aan Zwartsluis, lunchten zij prinsheerlijk bij Hotel Zwartewater.

Zwemmen en tennissen
In de loop der jaren groeide Hotel Zwartewater uit tot een plek waar men niet alleen heerlijk kon eten of comfortabel kon overnachten, maar waar men ook heel goed een feestje of congres kon houden. Dat resulteerde in 1984 in een uitbreiding van maar liefst zestien hotelkamers en een bowlingbaan, gevolgd door de bouw van een tweede etage met zwembad, sauna en solarium in 1988. In 1994 werd hotel Zwartewater verrijkt met een enorme tennishal, waar men ook kon squashen. De faciliteiten waren niet alleen bedoeld voor de hotelgasten, maar ook voor bewoners uit Zwartsluis en omstreken.  In mei 2015 is om praktische redenen gekozen afstand te nemen van de enorme tennishal en squashbaan die op het terrein stond. In mei 2023 zal het zwembad met sauna -en solarium faciliteiten door de hoge energiekosten worden gesloten.

Uitbreiden en vernieuwen
De prestigieuze horeca-onderneming was een begrip in de wijde regio. De eigenaren, inmiddels bijgestaan door zoon Sander Frank, zaten niet stil en bleven hun bedrijf vernieuwen en verbeteren. Het restaurant werd uitgebreid, de vergaderzalen kregen regelmatig een make-over en het terras wordt om de zoveel tijd aangekleed en opgevrolijkt met hippe meubels en sfeervolle accessoires. 

Vier het leven in Hotel Zwartewater
Vandaag de dag is Hotel Zwartewater een plek waar men alle bijzondere gebeurtenissen in een mensenleven kan vieren. Een lekker etentje met familie of vrienden in één van de restaurants, een romantische weekendje weg, een knallend feest, een zakelijk congres of gewoon lekker sportief bezig zijn op de bowlingbaan.