Omgeving ontdekken

Fietsen, wandelen, varen! Drie redenen om vanuit ons hotel de Kop van Overijssel te ontdekken! Een weekeindje weg, een midweek erop uit of een lange vakantie. Voor welk verblijf u ook gaat; de omgeving rond Hotel Zwartewater biedt u in alle jaargetijden volop gelegenheid om te fietsen, te wandelen en te varen. Waarom ook u vanuit ons hotel zult genieten van de fraaiste routes door de Weerribben, de Wieden, de Olde Maten, het Dwingelderveld, drie Hanzesteden, de Drentse hunebedden en het Vecht- en Reestdal? Om deze drie redenen!

1. U geniet van de prachtigste natuur

Of u nou van rust en ruimte of van drukte en reuring houdt, op een steenworp afstand van onze standplaats vindt u het allemaal. Omdat ook de provincies Friesland, Flevoland en Drenthe en aan de Kop van Overijssel grenzen, wisselen de landschappen rond Zwartsluis zich in rap tempo af. Of u nou de fiets pakt, de wandelschoenen aantrekt of een bootje huurt; u zult genieten van de prachtigste natuur.

Van Nationaal Park tot hunebed
In Overijssel vormen meren, sloten en riet het decor van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, bepalen kronkelende rivieren en eeuwenoude bossen het aangezicht van het Vecht- en Reestdal en zorgt het slangenlandschap van de Olde Maten voor betoverende vergezichten. In het Dwingelderveld in Drenthe vindt u hunebedden, heide en schaapskooien. En Flevoland staat bekend om haar kilometerslange tulpenvelden.

2. U heeft ongekende culturele mogelijkheden
Natuurschoon afwisselen met stedentrips? De Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt liggen om de hoek. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme. Bezoek de steden en maak een Hanzestadswandeling. Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen en terrassen.

Van Hanzestad tot Hollands Venetië in Giethoorn
Op zoek naar plaatsen waar het soms lijkt of de tijd er geen vat op gekregen heeft? Breng dan een bezoek aan Belt-Schutsloot en Giethoorn, waterdorpen die een Hollands Venetië vormen. Of de karakteristieke vissersplaatsen Blokzijl en Vollenhove. Twee voormalige Zuiderzeestadjes waar de sfeer van toen nog steeds hangt. Zoals dat natuurlijk ook het geval is tussen de klederdracht en het stipwerk in Staphorst.

3. U komt thuis aan het water
Op een steenworpafstand van de fraaiste natuurgebieden en cultuurhistorische geheimen komt u na uw wandel-, fiets- of vaartocht heerlijk thuis in Hotel Zwartewater. Want gelegen aan de gelijknamige 19 kilometer lange rivier bevindt u zich aan de waterkant tussen de fluweelgroene weiden en oevers van goudkleurig riet. In een deftig waterdorp dat eeuwen geleden uitgroeide tot de poort naar het noorden, als uitvoerhaven van miljarden turven.

Van kolksluis tot boetiek
Van de periode waarin Zwartsluis als fortresse een gouden tijd doormaakte, zijn de roots nog altijd zichtbaar. Bruggen, kolksluizen, havens, plezierjachten en schepen geven Zwartsluis een ultieme nautische sfeer. Het maakt Zwartsluis een watersportparadijs en recreatieplaats bij uitstek. Met gezellige terrassen, restaurants, (eet)cafés, brasserieën, ijssalons, ambachtelijke winkels en fraaie boetiekjes.

Bronvermelding beelden/foto's;
- Marketing Oost
- Eigen beelden Hotel Zwartewater