Sluiting zwembad

Geachte gast, Met dit bericht willen wij het volgende met u delen. In overleg met diverse partijen en op basis van eigen initiatief en toekomstvisie, hebben wij het besluit genomen om ons indoor-zwembad per 01 juni 2023 te sluiten.

Aan het besluit liggen o.a. de volgende argumenten ten grondslag:

* Stijgende energiekosten (gas)
* Aanscherpende regelgeving overheid
* Verduurzaming
* Rendement

  • De verwachting is dat de komende jaren de energiekosten, met name gas, zullen stijgen en een wezenlijke kostenpost voor ons bedrijf betekenen. Het zwembad wordt verwarmd d.m.v. een gasgestookte installatie, waarbij het gasverbruik ongeveer 20 % van het totale verbruik omvat.
  • Aan de voorwaarden voor het openhouden en het beschikbaar stellen van het zwembad, zijn strenge eisen gesteld. Deze eisen worden aangescherpt en brengen dan vanzelfsprekend extra kosten en/of aanpassingen met zich mee. We hebben te maken met maandelijkse kosten v.w.b. waterkwaliteit en periodieke kosten met betrekking tot veiligheid, toegankelijkheid en controle.
  • Als bedrijf willen wij een forse verduurzaming binnen onze organisatie doorzetten. Door de sluiting van het zwembad reduceren wij aanzienlijk het gasverbruik en dat heeft ons ook doen besluiten om de cv-installatie voor 90% te vervangen door palletkachels. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst.
  • Het gebruik van het zwembad is gratis voor hotelgasten. Met de bovengenoemde kosten is het rendement van deze service negatief. Wij zullen de ruimte van het zwembad gaan ombouwen tot een zaalruimte, welke wij voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. De zaalruimte kan worden geschakeld met onze bestaande Wapenzaal, zodat wij in de behoefte en de vraag van onze gasten kunnen voorzien.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en hopen op uw begrip voor dit besluit.

Directie Hotel Zwartewater