Wandelen

Ontdek de mooiste routes door dorpen, over dijken en langs rietkraggen. Of u nou gelijk bij ons hotel op weg gaat, of met de wandelschoenen in uw auto stapt om even verderop aan uw route te beginnen; op het knooppunt van de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland vindt u rond Hotel Zwartewater altijd de wandeltocht die qua afstand en omgeving bij u past. We hebben alvast drie routes die u niet mág missen voor u geselecteerd.

1. Christoffelpad-route

Eeuwen geleden groeide Sint Christoffel uit tot patroonheilige van reizigers en pelgrims. U kunt nu dezelfde route lopen als de beschermer tegen onweer en hagel in de zestiende eeuw ooit deed. Een prachtige 2-daagse tocht van 45 km door de IJsseldelta, Weerribben-Wieden en het Land van Vollenhove, met Hotel Zwartewater als begin-, rust- en eindpunt.

Ontdek de route

2. Oldematen-route
Vanaf Hotel Zwartewater loopt u zo het bijzondere slangenlandschap - met smalle stroken weide en hooiland - van de Olde Maten binnen. Een gebied dat in Middeleeuwse tijden ontgonnen werd door kloosterlingen. Echt een paradijs voor vogels. Over de hooggelegen kronkelende dijken aan weerszijden van het Zwarte Water en haar uiterwaarden is het prachtig wandelen.

3. Beltiger kuierpad
Een waar uitje voor kinderen, dat is de korte route over het Beltiger Kuierpad. Vanaf de 18e eeuwse havezathe De Belt gaat de route door bos, weiland, rietland en water, met een trekpontje ertussen. Horen uw kinderen de roerdomp? Laat het ijsvogeltjes zich even zien? Of spotten ze een koppeltje reeën tussen de coulissen? De kans is heel reëel.
In verband met het broedseizoen en natuurbescherming is dit pad niet toegangkelijk van 1 maart t/m 31 juli.

 

Veel meer wandelkeuze!
Naast deze drie looproutes kent de omgeving rond de Kop van Overijssel nog veel meer wandelmogelijkheden natuurlijk! Over laarzenpaden, door levendige waterdorpen of in monumentale Hanzesteden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, want we hebben meerdere routes met en zonder knooppunten voor u samengesteld.

 

Bronvermelding beelden/foto's;
- Marketing Oost
- Eigen beelden Hotel Zwartewater